Vianoce za dverami a vy nemáte na darčeky? Takto si môžete privyrobiť

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Veľa ľudí si pred Vianocami rozhodne vziať pôžičku. To však nie je vždy najlepší nápad, najmä ak ju potom nemajú ako splácať. A to sa stáva často. Zdravý rozum preto radí nesiahať po tejto možnosti. Ako sa teda ale dostať k peniazom? Ak ste u zamestnávateľa nepochodili so žiadosťou o zvýšenie platu, je niekoľko možností, ako získať peniaze na vianočné darčeky. Tu je päť z nich.

 

 

 

  1. Nájdite si brigádu
    Najjednoduchšou cestou, ako zarobiť ďalšie peniaze, je nájsť si bočnú prácu. Brigáda na pár hodín denne vám prinesie do rodinného rozpočtu niekoľko eur navyše a to pred vianočnými nákupmi určite poteší.
  2. Ponúknite svoje vedomosti alebo znalosti
    Prídete z práce a máte voľných niekoľko hodín? Začnite doučovať školské predmety, jazyky, vyučujte hru na hudobný nástroj – zužitkujte to, čo viete a čo ovládate. Za hodinu doučovania si viete zarobiť niekoľko eur – a v tomto období sa každý peniaz navyše zíde.
  3. Predajte veci, ktoré nepoužívate alebo nepotrebujete
    Visia vám v skrini šaty, ktoré ste si už dlho neobliekli, lebo sa vám už nepáčia, prípadne vám už nesedia? Máte doma kusy nábytku, ktoré vám len zavadzajú a zapratávajú priestor? Alebo máte preplnenú pivnicu starými vecami? Ponúknite ich na predaj. Za každý kus môžete získať niekoľko eur – závisí od toho, čo predáte.
  4. Dajte do prenájmu izbu v byte
    Ak bývate vo väčšom meste, prípadne ak je vo vašom okolí turisticky lákavá oblasť, začnite ponúkať ubytovanie. Populárna stránka Airbnb ponúka možnosť privyrobiť si prostredníctvom svojho domova. Stačí nafotiť izbu, ktorú ponúkate (do prenájmu však môžete dať aj celý byt či dom), nastaviť kalendár dostupnosti a požadovanú cenu za noc. Turisti z celého sveta môžu natrafiť práve na váš inzerát a vy tak môžete jednoducho získať pekných pár eur navyše.
  5. Nekupujte darčeky, vyrobte ich sami
    Jedným z riešení, ako ušetriť pri nákupe vianočných darčekov, je vyrobiť ich vlastnými rukami. O tom, ako možno vašich blízkych potešiť aj bez toho, aby ste minuli stovky eur, sme písali tu. Inšpirujte sa týmito ôsmimi užitočnými tipmi na darčeky, ktoré vám nespravia prievan v peňaženke, no prinesú obdarovaným obrovskú radosť.
Viac o téme: Peniaze Vianoce Nákup Darčeky Vianočné Nemám Vianocami Darčekov
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text es; Foto: Thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy