Nie večierky, ani nákupné poukážky: Tento vianočný darček chcú zamestnanci od svojich zamestnávateľov

Patríte aj vy medzi tých šťastlivcov, na ktorých zamestnávateľ myslí s blížiacimi sa Vianocami? Niektoré spoločnosti pre svojich zamestnancov chystajú darčekové poukážky, odmeny, večierky, oblečenie či vianočné kolekcie. Len málokedy však o vianočnom darčeku môžu rozhodnúť samotní zamestnanci. Čo by si však vybrali, ak by mali takú možnosť? Prečítajte si, aký vianočný darček by Slováci najviac ocenili od svojho zamestnávateľa.

 


Z prieskumu, ktorý realizoval portál Karierainfo.sk vyplynulo, že väčšia časť Slovákov, 68%, dostáva na Vianoce od svojho zamestnávateľa nejaký darček. Zvyšná časť, 32% opýtaných, pri príležitosti blížiacich sa sviatkov však od svojho zamestnávateľa nedostane nijaký dar.

Najčastejším vianočným darčekom pre zamestnancov je vianočný večierok

Vianočná kapustnica, posedenie či vianočný večierok – to bola najčastejšia odpoveď respondentov prieskumu (57%). Hneď za ňou sa umiestnila odpoveď trinásty plat. Tých, ktorí si užívajú takúto odmenu, však bolo výrazne menej, len 24% opýtaných. Tretím najobľúbenejším darčekom firiem pre zamestnancov sú darčekové poukážky, tie dostáva 13% respondentov. Medzi ďalšie darčeky, ktorými slovenskí zamestnávatelia obdarovávajú svojich zamestnancov, patria oblečenie, darčekové balíčky či štrnásty plat.Takéto typy darčekov sa však vo firmách - podľa výsledkov prieskumu, objavujú vo výrazne menšej miere.

darčeky, vianoce, peniaze, nákupy, Galéria fotiek (3)

Aký vianočný darček by ale chceli Slováci?

V prieskume sme sa však respondentov spýtali, aký vianočný darček by si vybrali, ak by mali túto možnosť. Odpovede boli jednoznačné, až 96% opýtaných by si zvolilo finančnú odmenu – najčastejšie vo forme trinásteho platu. Zvyšné 3% opýtaných by ale privítali ako vianočný darček viac voľna - respondenti by potešila dovolenka navyše.


Prečítajte si tiež: Firmy sa pochválili: Takéto vianočné darčeky chystajú pre svojich zamestnancov​


To však neboli všetky odpovede. Medzi väčšinou odpovedí, ktoré sa týkali finančnej odmeny či dní voľna navyše, sa objavili aj niekoľko úplne odlišných. Niektorí respondenti uviedli, že by si priali zmenu šéfa či vedenia), pre iných by zas bol najlepší darček obyčajné úprimné poďakovanie za celoročnú prácu.

Aký darček by ste si od vášho zamestnávateľa želali vy?

Viac o téme: Darčeky Večierok Platy Vianočný Plat Firmy Odmeny Zamestnávateľ Vianočné Spoločnosti Benefity Večierky Od Trináste Bonusy Zamestnávateľa Prémie Firemné Trinásty
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text es; Foto: Thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy