11 vecí, ktoré robia úspešní ľudia pred raňajkami: Toto by ste mali začať robiť aj vy

Zdroj: thinkstockphotos.com

Väčšina úspešných ľudí, či sú podnikateľmi, výkonnými riaditeľmi alebo politikmi, robí rada veci po svojom. Je však zaujímavé, že ich bežné zvyky a návyky sú si často podobné. Pozrite sa, čo najčastejšie zvyknú robiť pred raňajkami úspešní ľudia. Robíte niektoré z týchto činností aj vy?

 

 

 

 

  1. Vstávajú skôr
    O skorom rannom vstávaní úspešných ľudí ste už určite veľa počuli. Mnohí vstávajú v časoch, ktoré by niektorým ľuďom pripadali hrôzostrašné. Viete si predstaviť, že by ste vstávali každý deň 4:30 ako riaditeľ spoločnosti Apple Tim Cook? Dôvod, prečo im zvoní budík tak skoro, je jednoduchý: chcú sa naštartovať do nového dňa a na svoj rozbeh potrebujú svojmu telu dopriať dostatok času. Taktiež ak vstanú skôr, získajú „náskok“ a stihnú viacero vecí.
  2. Cvičia
    Cvičenie, ktoré by trvalo hoci len 10-minút každé ráno, je pre človeka veľmi prospešné. Ak si totiž zacvičíte, váš mozog bude pracovať lepšie; táto rozcvička vám tiež pomôže robiť lepšie rozhodnutia počas pracovného dňa. Mnohí z úspešných ľudí spájajú ranné cvičenie s pozeraním správ, aby mali prehľad o tom, čo sa deje doma i v zahraničí.
  3. Sledujú, čo sa deje vo svete
    Činnosť, ktorú sme spomenuli v predchádzajúcom bode, je tiež typická pre mnohých úspešných ľudí. Títo ľudia totiž musia byť v obraze, informácie sú pre nich a ich biznis kľúčové, pozorne teda každé ráno sledujú, aké zmeny sa vo svete dejú a ako ich to môže ovplyvniť.
  4. Pijú veľa vody
    Pohár vody hneď po zobudení je zvyk, ktorý by ste si mohli osvojiť aj vy – ak ho, už pravdaže, nepraktizujete. Pohár vody nalačno totiž zlepšuje vstrebávanie, okrem toho vás tiež prebudí a dodá energiu.
  5. Doprajú si rannú sprchu
    Sprchujete sa ráno alebo večer? Mnohí z úspešných ľudí uprednostňujú rannú sprchu. Horúca voda a relax je skvelý spôsob na dokonalé naštartovanie, dodanie energie, zároveň je to však miesto, kde môžu rozmýšľať. Vedci totiž tvrdia, že naše najlepšie nápady máme práve v sprche.
  6. Strávia čas s blízkymi
    Aj napríklad bývalý americký prezident Obama uplatňoval pravidlo, že každé ráno raňajkoval so svojou rodinou.
  7. Spíšu si, za čo sú vďační
    Uvedomujú si totiž, že majú za čo ďakovať. Za to, že sa zobudili, že majú okolo seba rodinu, že majú prácu, do ktorej sa chystajú... Za čo by ste boli vďační ráno vy?
  8. Čítajú a posielajú e-maily
    Údajne polovica ľudí vo vedúcich pozíciách začína svoj deň kontrolovaním e-mailovej schránky: číta si došlé e-maily a odpisuje na ne.
  9. Postielajú si svoju posteľ
    Positelate si posteľ po zobudení alebo si do nej večer líhate tak, ako ste ju ráno nechali? Postielanie svojej postele každé ráno ädajne vedie k zvýšeniu produktivity počas dňa, možno to stojí za vyskúšanie.
  10. Meditujú
    Mnoho úspešných biznismenov si snaží ráno „vyčistiť“ hlavu krátkym meditovaním. Zostať v tichu, utriediť si myšlienky alebo sa len sústrediť na dýchanie dokáže pomôcť pripraviť sa na pracovný deň. 
  11. Pracujú na svojom vlastnom projekte
    Priznajte sa, koľko času popri práci venujete svojim snom či najväčším záľubám? Či už je to písanie knihy, učenie sa hrať na hudobný nástroj alebo maľovanie? Po príchode z práce na to často už nemáme energiu, prečo to teda neurobiť ráno?
Viac o téme: Sa Zdravé Raňajky Ľudia Úspech Bohatí Ako Čo Návyky Bohatý Úspešní Zbohatnúť Stať Bohatým Raňajkovať
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: indy100.com; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy