Chystáte sa na dovolenku? Toto je 8 spôsobov, ako na nej ušetriť pekné peniaze

Dovolenka predstavuje pre mnohých Slovákov väčší výdavok. Oddychovať a relaxovať však chce každý, a preto sa snažíme už pri kúpe, ale aj na dovolenke samotnej čo najviac ušetriť. Hľadáte aj na tohtoročnú dovolenku pár užitočných tipov? Máme ich pre vás presne osem: vďaka nim si užijete oddych aj bez toho, aby to vašu peňaženku zabolelo.

 

 

 

 

  1. Načasujte si svoj výlet
    Načasovanie dovolenky je totiž pre úsporu kľúčové. Vyberajte si časy, ktoré nie sú najviac žiadanými, napríklad skoro ráno alebo neskoro večer, vyberajte si tiež dni uprostred týždňa. Prečo? Veľa ľudí uprednostňuje cestovať počas dňa a ideálne začiatkom, alebo ku koncu týždňa. Tým pádom je ale cena takýchto spojov výrazne vyššia.
  2. Myslite dopredu
    Na mnohé podujatia či výstavy sú lístky kúpené v predstihu výrazne lacnejšie. Ak sa poponáhľate a budete vo svojom plánovaní dôsledný, dokážete ušetriť pekné peniaze. To platí aj pre samotnú dovolenku – ak využívate cestovné kancelárie, naplánujte si dovolenku vopred a zakúpte si ju s poriadnym predstihom aj niekoľko mesiacov.
  3. Hľadajte najlacnejšie spôsoby dopravy
    Sú destinácie, ktoré nie sú veľmi vzdialené, cena leteniek do nich je však závratne vysoká. Snažte sa prelúskať rôznymi vyhľadávačmi a nájsť tú najvýhodnejšiu cenu, prípadne – pokiaľ ide o relatívne blízke krajiny, pouvažujte nad alternatívou. Čo takto cesta vlakom alebo autom? Napríklad ceny leteniek do Benátok sa pohybujú v cene od 200 eur. Vlakom z Viedne sú v ponuke lístky od 29 eur. Takáto úspora už stojí za zváženie, čo poviete?
  4. Pobaľte sa rozumne a ušetrite za batožinu
    Ak idete na týždňovú dovolenku letecky, dobre zvážte, čo všetko so sebou zoberiete. Ak ste si kúpili letenku a ubytovanie samostatne a v cene letenky máte len príručnú batožinu, neplaťte zbytočne za kufor. Čo vlastne k moru potrebujete? Opaľovacie krémy, ľahké oblečenie a plavky. Aj vám sa bude cestovať  naľahko pohodlnejšie, vyskúšajte to.
  5. Nájdite si miesto, kde si môžete variť sami
    Nemáte zaplatené dovolenku all inclusive? Ak si môžete vybrať ubytovanie, oplatí sa vybrať si také, kde si budete môcť uvariť jedlo sami. Samozrejme, nie je príjemné na dovolenke tráviť čas varením, avšak striedať varenie v apartmáne s občasnými večerami v reštaurácii vám vie ušetriť dosť peňazí.
  6. Jedzte tam, kde si môžete zobať jedlo so sebou
    Jedným z riešení, ako na dovolenke ušetriť za jedlo, je jesť z rôznych pouličných stánkov. Užitočným tipom však môže byť aj preniknúť do menej turistických častí mesta a „nasledovať“ domácich. Prečo? Obyvatelia mesta sa väčšinou nestravujú v reštauráciách v centre, majú svoje obľúbené podniky a malé bistrá, v ktorých sa najedia lacno a chutne. Aj toto môže byť veľmi zaujímavý cestovateľský zážitok, vyskúšajte.
  7. Namiesto kupovania suvenírov si odneste zážitky
    Prečo by ste mali platiť za predražené suveníry, ktoré donesiete domov a aj tak zapadnú prachom? Peniaze ušetrite a odneste si radšej zážitky, ktoré zvečnite fotografiou či videom.
  8. Využite prehliadky zadarmo
    V mnohých mestách sa robia prehliadky zadarmo. Nadšenci sú ochotní previesť vás daným mestom bez nároku na odmenu, zoberú vás na rôzne - aj neznáme miesta, o ktorých by ste sa pravdepodobne nedozvedeli.

Aký je váš tip, ako ušetriť na dovolenke?

Viac o téme: Peniaze Dovolenka Na Ako Ušetriť Dovolenku Dovolenke
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: time.com; aol.com; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy