Takto dokonale ušetríte: 10 skvelých tipov, ako vyjsť s peniazmi

Vojdete do obchodu a hovoríte si, že ten tovar zase nejako zdražel. Príde vám účet za energie a vám sa pretočia oči, ako by sa odtrhol ten elektromer, ktorý vám to tento rok opäť pekne spočítal. Zdražuje sa, to je fakt. My ale vieme o fígľoch, vďaka ktorým to platenie nebude toľko bolieť.

  1. Plánujte svoje výdavky: Začnite tým, že zistíte, na čo potrebujete mesačne minúť peniaze. Napíšte si svoje fixné výdavky, ako je nájomné alebo účty. Odpočítajte ich od svojich príjmov a zistite, čo vám zostane.
  2. Šetrite si na budúce výdavky: Odložte si každý mesiac peniaze na veci, ako sú dane alebo poistenie, ktoré budete musieť zaplatiť neskôr. Uložte tieto peniaze na bezpečné miesto, napríklad do virtuálnej pokladničky na svojom účte v online banke.
  3. Sledujte spotrebu energie: Skúste doma spotrebovať menej energie. Trochu znížte teplotu, sprchujte sa kratšie a neudržiavajte chladničku príliš studenú. Tieto malé zmeny vám môžu ušetriť peniaze na účtoch za energiu.
  4. Nakupujte z druhej ruky: Predtým, ako si kúpite niečo nové, overte si, či už doma niečo podobné nemáte. Namiesto kupovania úplne nových vecí si môžete kúpiť aj veci z druhej ruky alebo si ich požičať od priateľov.
  5. Podeľte sa s ostatnými: Zistite, či sa o veci, ako sú nástroje alebo spotrebiče, môžete podeliť so susedmi alebo priateľmi. Môžete sa tiež pripojiť ku komunite, kde ľudia zdieľajú veci, ktoré často nepoužívajú.
  6. Buďte rozumní v otázkach potravín: Hľadajte výhodné ponuky potravín a zvážte možnosť využitia služieb donášky potravín, aby ste ušetrili čas a peniaze. Pozrite sa do diskontných predajní, kde nájdete výhodné ceny potravín, ktoré sú stále dobré na konzumáciu.
  7. Používajte potraviny rozumne: Využívajte nakúpené potraviny čo najlepšie, kreatívne využívajte zvyšky a hľadajte spôsoby, ako ušetriť na potravinách, napríklad nákupom zľavneného tovaru.
  8. Znížte množstvo odpadu z obalov: Na nákupy si berte tašky na opakované použitie, aby ste sa vyhli používaniu plastových tašiek. Pomôžete tým životnému prostrediu a ušetríte si nákup nových tašiek zakaždým.
  9. Vyhnite sa plateniu plnej ceny: Neplaťte za veci vždy plnú cenu. Hľadajte zľavy a výpredaje a nebojte sa vyjednávať o lepšej cene.
  10. Zvýšte IQ vašej domácnosti: Investujte do inteligentných technológií pre vašu domácnosť, aby ste ušetrili energiu a peniaze a zároveň mohli ľahko ovládať zariadenia, ako sú termostaty a svetlá.

Na Kariéra.sk si môžete vybrať zo stoviek voľných pracovných miest, stačí zadať odvetvie a lokalitu, v ktorej si hľadáte prácu. Pre praktické tipy a súťaže sledujte Instagram profil Kariéra.sk. Taktiež sa môžete pridať do Facebook skupiny Práca a brigády - Slovensko a zahraničie / KARIERA.SK, vďaka ktorej pravidelne dostanete informácie o voľných pracovných pozíciách. Môžete si tiež vytvoriť Agenta na portáli Kariéra.sk. Vďaka službe Agent dostanete na váš email nové ponuky práce podľa vašich kritérií. Nemusíte tak prezerať denne stovky ponúk, Agent ich prezrie za vás.

 

 

 

 

 

Viac o téme: Ceny Šetrenie Peniaze
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Getty, RED
 
Staršie správy
Staršie správy